Termeni și Condiții

Regulamentul privind termenii şi condiţiile de utilizare a site-ului MODELEXPERT (modelexpert.ro).

Site-ul MODELEXPERT (modelexpert.ro) este operat de societatea Miniatur Welt, cu sediul social în str. Segarcea 3, sector 6 Bucuresti, România, înscrisă în Registrul Comertului cu numărul J40/1054/2011. Utilizarea site-ului (incluzând accesul, navigarea şi cumpărarea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor şi condiţiilor enunţate în cuprinsul prezentului document cu toate efectele şi consecinţele ce decurg din aceasta. 
 Administratorul site-ului MODELEXPERT (modelexpert.ro) işi rezervă dreptul de a modifica în orice moment conţinutul acestui acord, fără notificarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează, denumite în continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii şi conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta în orice moment.

MODELEXPERT face eforturi permanente pentru a pastra acurateţea informaţiilor de pe site, însă uneori acestea pot conţine inadvertenţe (specificaţiile sau preţul produselor modificate de catre producător fără preaviz sau viciate de erori de operare). Atenţie: fotografiiile au caracter informativ şi pot conţine accesorii care nu sunt incluse în pachetele standard.  

Garanţia Produselor

Toate produsele comercializate de catre magazinul nostru online sunt noi, în ambaljul original şi beneficiază de condiţii de garanţie conforme cu legislaţia română în vigoare (OUG 21/1992, Legea 449/2003 şi OUG 174/2008).
În cazul certificatelor de garanţie emise de producător/importator, va trebui să apelaţi la reţeaua de service autorizată a acestuia.
La solicitarea garanţiei este necesară prezentarea produsului în ambalajul original împreună cu accesoriile aferente şi o copie de pe Factura fiscală.
Dacă neconformitatea produselor nu face obiectul garanţiei (prezintă urme de lovituri, manipulare defectuoasă, şocuri electrice, etc) costul aducerii la conformitate va fi suportat de către client, inclusiv costul transportului tur-retur.
Nu fac obiectul garanţiei produsele care au etichete sau sigilii de garanţie deteriorate, îndepărtate sau modificate, produsele utilizate în condiţii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzătoare, supunerea la variaţii mari de temperatură şi presiune, şocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea produselor în condiţii de umiditate, praf, noxe sau sub acţiunea substanţelor chimice etc.), setări şi instalări incorecte, surse defecte, prize fără împamântare, pătrunderea de lichide, metale sau substanţe în interiorul echipamentelor, intervenţia mecanică asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente în timpul funcţionării produsului. Instalarea sau punerea în funcţiune a produselor de către persoane neautorizate duce de asemeni la pierderea garanţiei.
Diagnosticarea defectelor se face în 24-48 de ore de la recepţia produsului defect.
În cazul solicitărilor nejustificate se va percepe o taxă de service de 30 Lei şi plata transportului tur-retur.
Produsele neridicate din service în maxim 3 luni de la recepţionare sunt considerate abandonate şi vor intra în posesia MODELEXPERT.
În cazul produselor care au Certificat de garanţie emis de producător/importator, acestea vor fi trimise numai în centrele de service menţionate pe acel certificat conform procedurilor înscrise în acel certificat.

Returul Produselor

Returul produselor se supune Ordonanţei nr. 130/2000, completată prin Legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea OG nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă: Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunţă la cumparare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv în termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului.
Produsul returnat trebuie sa fie în aceeaşi stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte şi documentele care l-au însoţit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 30 de zile de la retur.

Produsul poate fi returnat numai dacă este în condiţii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile şi consumabilele aferente, adică acestea să nu prezinte sub nici o formă semne de uzură sau consum. Denunţarea de contract se face numai în scris. Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clientilor prin curierat rapid sau Poşta Română.

Comenzile care au fost ridicate de la sediul nostru sau livrate de firma noastră direct la clienţi prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comerţ la distanţă, întrucât pot fi vizualizate, verificate şi acceptate personal ca şi corespunzatoare cu scopul şi nevoile clientului.

Vă rugăm să vă asiguraţi că aţi verificat specificaţiile produsului şi compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului înainte de a-l cumpăra.  Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre componentele achizitionate de pe acest site şi cele pe care le deţineţi sau urmează să le achiziţionaţi din alte surse, precum şi erorile clienţilor în alegerea sau identificarea produselor sau codurilor pe site nu fac obiectul responsabilităţii MODELEXPERT.

Produsele primite defecte:
În eventualitatea în care produsul achiziţionat este nefuncţional sau prezintă vicii de fabricaţie, acesta va fi înlocuit cu un produs funcţional cu condiţia notificării în scris în termen de 48 de ore de la primirea produsului sau prezentarea cu acesta la sediul nostru.

Conţinutul site-ului şi drepturile de proprietate intelectuală 

Conţinutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, în alte scopuri decat cele expres şi legal permise. Extragerea oricăror informaţii urmate de orice utilizare în scop comercial care depăşeşte sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vânzare ori licenţiere şi fără a avea în prealabil un consimţământ scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o încălcare a termenilor şi condiţiilor şi se va soluţiona în insanţă.

Sunteţi de asemenea de acord să nu afectaţi şi interferaţi în vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restricţionează utilizarea, copierea unui continut sau elemente care întăresc limitele de utilizare a siteului sau a conţinutului acestuia.

Frauda

În scopul accesării şi utilizării anumitor secţiuni ale website-ului este necesară crearea unui cont personal. Prin prezenta declaraţi că vă asumaţi integral responsabilitatea pentru toate şi oricare dintre activităţile realizate prin intermediul contului pe care îl deschideţi pe website şi, în consecinţă, vă sfătuim să asiguraţi securitatea parolei contului sau a altor date de acces. În cazul în care securitatea contului pe care îl deţineţi este compromisă, trebuie să anunţaţi imediat administratorul site-ului. MODELEXPERT (modelexpert.ro) nu este responsabil pentru daunele care vă sunt cauzate sau care sunt cauzate terţilor de orice fel, prin utilizarea neautorizată a contului.

Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului modelexpert.ro, utilizatorul se declară de acord asupra faptului ca legile române vor guverna Termenii şi condiţiile de utilizare şi orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizatori şi administratorii MODELEXPERT (modelexpert.ro) sau asociaţii/partenerii/afiliaţii acestuia. În cazul unor eventuale conflicte se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă, iar dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluţionat în instanţă, în conformitate cu legile române în vigoare.

Disponibilitatea serviciului

MODELEXPERT (modelexpert.ro) îşi rezervă dreptul de a modifica structura şi interfaţa oricarei pagini sau subpagini a site-ului modelexpert.ro în orice moment şi la orice interval de timp liber ales, având dreptul de a întrerupe temporar sau permanent, parţial sau în totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fără vreo notificare prealabilă individuală sau colectivă.

 Dacă aveţi întrebări sau nelămuriri în legătură cu aceşti termeni de utilizare, nu ezitaţi să ne contactaţi prin intermediul formularului de contact sau la adresa de e-mail contact[at]modelexpert.ro

  • TILLIG
  • Klein Modellbahn
  • Roco
  • TRIX
  • Fleischmann
  • PIKO
  • NOCH
  • Auhagen
  • MÄRKLIN
  • Amintiri Feroviare